Nu är det tid att söka till Capellagårdens sommarkurser 2020.
Jag håller kursen “Mönstra med färg”, där vi arbetar med olika tryck- och färgningstekniker för att få fram mönster på tyg, garn och papper. Vi håller till i det tidigare hönshuset som numera huserar skolans färgkök och tryckverkstad.

En veckas sommarkurs på Capellagården är en upplevelse! Att få fördjupad kunskap med nyfunna vänner och vara omgiven av den fantastiska trädgården och att varje dag samlas kring de gemensamma måltiderna, det är den bästa typen av semester tycker jag! Jag försöker själv att uppleva det då och då och slås av vilken generös och vänlig plats Capellagården är.

Textil – Mönstra med färg*
Kursledare: Linda Zetterman. Kursavgift: 3500 kr

Det här är en kurs för dig som vill få en introduktion till textilt hantverk och formgivning. Vi kommer att använda olika reservage- och trycktekniker tillsammans med färgning med naturlig indigo, ett urval av växtfärger och syntetiska pigment för att undersöka olika sätt att formge mönster. Vi skapar mönster genom att trycka, färga, teckna, vika och sy. Kursen innehåller även en uppgift där du kommer att kunna pröva metoder att arbeta utifrån inspiration med formgivning. Förhoppningen är att de olika momenten skall ge nya idéer och kunskap om textila material. Efter kursen kommer du själv att kunna skapa olika mönster, räkna recept och arbeta med olika textila pigment och kvalitéer. Kursen passar både för dig som har förkunskap i textil och för dig som vill pröva någonting helt nytt. Undervisningen blandar gemensamma genomgångar med individuell handledning.

Ansökan sker via ansökningsformuläret på Capellagårdens hemsida. Se länken nedan, där kan du sedan klicka vidare till formuläret.
Jag tar inte emot ansökningar men däremot är du välkommen med frågor.
Samtliga mönster på bilderna ovan gjordes av deltagare under 2019 års kurs.

https://www.capellagarden.se/utbildningar-och-kurser/sommarkurser/kursprogram